Az édes ízek egyértelműen a jó élet élményét adják, ezért nem véletlen, hogy nyaralások alakmával sokan felhagynak a diétájukkal és elmerülnek a gasztronómiai élvezetekben. Ami biztos, hogy a görög édességek nem fognak csalódást okozni a számunkra sem. Bár ezeket idehaza is élvezhetjük, de mégiscsak úgy az igaziak, ha azokat eredeti hazájukban fogyasztjuk el. A választék hihetetlenül széles így minden napra juthat valami új ízélményt. Ismerjük meg a görög édességek 2 jeles képviselőjét, amit kár lenne kihagynunk, ha a mediterrán országban járunk.
Rizogalo: a görög rizspuding
A rizogalo egy tradicionális görög rizspuding, ami egyszerű alapanyagokból – rizsből, tejből, cukorból és fahéjból – készül. Ez az édesség különösen népszerű családi körben, mivel könnyen elkészíthető, egyszerűsége ellenére rendkívül ízletes. Melegen vagy hidegen fogyasztható és gyakran díszítik egy csipetnyi fahéjjal a tetején. Egy könnyű és egyszerű desszert, ami tökéletes választás, ha valami könnyedebbre vágyunk a görög édességek között. A krémes textúra és a fahéj aromája megnyugtató és otthonos érzést kelt.
Melomakarona: a mézes karácsonyi sütemény
A melomakarona egy hagyományos görög karácsonyi sütemény, amit kiemelten az ünnepi alkalommal fogyasztanak, de sok helyen egész évben elérhető. Ez a puha, fűszeres desszert mézzel, fahéjjal, narancshéjjal és dióval készül. Gazdag ízvilágával könnyen elcsábít bárkit. A sütés után mézes sziruppal öntik le, amitől a sütemény különösen lágy és édes lesz. A görög édességek feneséges képviselője. Amire viszont nagyon figyeljünk, hogy könnyen a rabjává válhatunk, akárcsak a kultúrának és többé haza sem akarunk majd menni.